Raaheen esitetään Arina Areenan laajennusta
17.12.2019 9:10 Uutiset / Pääsivusto

Arina Areenan laajennusta esitetään vuodelle 2020.


Kuusi raahelaisseuraa on valmistellut Raahen seudun uimahallisäätiölle yhteisen esityksen Arina Areenan laajentamisesta. Kasvavien harrastajamäärien ja kenttäpulan vuoksi rakentamista esitetään vuodelle 2020.

Laajennuksen avulla syntyy monipuolisia, ympärivuotisia liikuntamahdollisuuksia tekonurmen, täysmittaisen jalkapallokentän viivojen, täysmittaisen pesäpallokentän viivojen ja 110 metrin juoksusuoran avulla. Rakentamisen jälkeen hallin pituus on 110 metriä ja leveys 70 metriä.

Hanke-esityksen mukaan jalkapalloa, voimistelua, yleisurheilua, pesäpalloa, jääkiekkoa ja frisbeetä säännöllisesti harrastavien määrä on Raahessa jo yli 2700. Sen vuoksi lajien harrastusmahdollisuuksia tulee kehittää rakentamalla ympärivuotista liikuntaa tukeva harjoitushallin laajennus perusliikuntapaikaksi Koivuluodon urheilupuistoon.

Laajennus palvelee myös Koivuluodon lähialueen nykyisiä kaikenikäisiä asukkaita lähiliikuntapaikkana, lähioppilaitosten 2400 oppilaan liikuntakasvatusta ja lähialueen kolmen päiväkodin liikuntakasvatusta.

Hankesuunnitelman mukaan tavoitteena on Uimahallisäätiölle kustannusneutaraali toiminta, jossa hallin käyttötuotot ja käyttökustannukset mitoitetaan yhtäsuureksi. Laajennetun hallin vuosituotot on arvioitu 131 000 euroksi.

Hallilaajennuksessa hyödynnetään nykyisen hallin rakennusvaiheessa vahvistettuja perustuksia, aikoinaan täysmittaista hallia varten mitoitettua LVIA-yksikköä ja nykyistä 250 Ampeerin sähkökeskusta. Nykyinen palloiluhalli on tehty kahdesta hallin päädystä ja hankkeessa niiden väliin liitetään 60 metrin mittainen jatko-osa. Uutena toimintona otetaan käyttöön lämpötila-ajastuksen ohjausjärjestelmä.

Laajennetun hallin ympärivuotinen käyttö- ja ylläpitokustannus on noin 87 000 euroa. Puhaltimien ja valojen vuosikustannus perustuu Kempeleen Ajax-hallin kustannuksiin Lämmityskulut on arvioitu DBS Engineeringin lämpöhäviöanalyysin mukaan.

Seurojen hankesuunnitelman mukaan laajennuksen veroton kustannusarvio on 495 900 euroa, josta Uimahallisäätiön maksuosuus on 40 000 euroa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston avustusosuus on arvioitu 174 000 euroksi. Seurat järjestävät rahoitusta hankkeeseen mainosmyynnillä, hallin mainosnimen myynnillä, hankkeen talkootyöllä, haastekampanjalla, lahjoituksilla ja hallivuorojen etukäteismaksuilla.

Esityksen laajennuksesta tekivät As Moon, FC Raahe, Pattijoen Tempaus, Pattijoen Urheilijat, Pattijoen Urheilijat juniorit ja Raahen Jääkiekkoklubi.


   
Lisää uutisia
FC Raahe
«  Syyskuu   »
Kategoriat