Raahe Cup 2024

Sarjat ja niiden pelaamistavat

Lauantaina 15.6.2024 pelataan seuraavat sarjat
8v8 T11 ja P10
5v5 P9, P8, TP7
3v3 P5-6

Sunnuntaina 16.6.2024 pelataan seuraavat sarjat
8v8 P11 ja T10
5v5 T9, T8, T7
3v3 T5-6
HUOM! 5v5 sarjoissa tehty muutos, jossa pojat P7-9 pelaavat lauantaina ja tytöt T7-9 pelaavat sunnuntaina

Ilmoittautuminen

8v8-sarjoissa pelataan sijoituksista ja otteluita on neljä (4) per joukkue. Otteluaika on 1x25 min. Sijoitusotteluissa tasan päättyneen ottelu voittaja ratkaistaan suoralla rangaistuspotkukilpailulla, johon osallistuu kolme (3) pelaajaa per joukkue. Jos kisa ei ratkea kolmella laukaisijalla, lauotaan yksittäin kerrasta poikki-systeemillä.

Joukkueet jaetaan kahteen alkulohkoon ja joukkueiden sijoituksen alkulohkossa ratkaistaan seuraavasti:

 1. Pisteet
 2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut)
  1. keskinäisten ottelujen pisteet
  2. keskinäisten ottelujen maaliero
  3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit
 3. Koko sarjan / lohkon maaliero
 4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit
 5. Arpa

5v5-sarjoissa joukkueet pelaavat neljä (4) ottelua. Otteluaika on 1x25 min. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkue voi ilmoittaa oman tasonsa ja otteluohjelmaa laadittaessa pyritään laittamaan saman tason ilmoittaneet joukkueet pelaamaan vastakkain.

3v3-sarjoissa otteluaika on 1x25 minuuttia ja jokainen joukkue pelaa neljä (4) ottelua.

Tarpeen vaatiessa turnausjärjestäjällä on oikeus yhdistää sarjoja. Tässä tapauksessa nuoremman ikäluokan joukkueisiin ollaan yhteydessä ja tiedustellaan halukkuutta pelata esimerkiksi kahdesta ikäluokasta yhdistetyssä sarjassa.

Ottelukentät

8v8-sarjat pelataan Koivuluodon urheilupuiston tekonurmella. 5v5-ja 3v3-sarjat pelataan Koivuluodon urheilupuiston nurmikentällä.

Nurmikenttä
Ollinkalliontie 9
92100 Raahe
Avaa Google Mapsissa

Tekonurmi
Ollinkalliontie 9
92100 Raahe
Avaa Google Mapsissa

Maksut ja palkinnot

8v8 sarjojen turnausmaksu on 100 €, 5v5 sarjojen turnausmaksu on 80 € ja 3v3 sarjassa turnausmaksu on 50 €.

8v8 sarjoissa palkitaan pokaalilla kolme parasta joukkuetta ja kaikkien joukkueiden pelaajat saavat diplomin. 5v5 ja 3v3 sarjoissa kaikki pelaajat saavat mitalin.

Kaikissa sarjoissa jokainen joukkue saa jaettavakseen tsemppari-palkinnon.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 25.5.2024 mennessä. Turnausmaksu maksetaan tilille FI29 5381 0320 1571 81 FC Raahe ry. Maksun viitteenä Raahe Cup, joukkue ja ikäluokka. Turnausmaksu maksetaan 30.5.2024 mennessä.

Jos joukkue peruu ilmoittautumisen 30.5. jälkeen ei turnausmaksu palauteta.

Pelioikeus ja yli-ikäisyys

Pelaaja voi edustaa vain sitä seuraa mihin hänellä edustusoikeus Suomen Palloliiton sarjoissa

Pelaajilla tulee olla voimassa oleva vakuutus.

Suomen Palloliiton kaudelle 2024 myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat voimassa turnauksessa. Tieto yli-ikäisistä pelaajista pitää toimittaa turnausjärjestäjälle.

Osallistumisoikeus

Raahe Cupiin on osallistumisoikeus Suomen Palloliiton jäsenseuroilla.

Erotuomarit

8v8 sarjoissa erotuomareina toimii kaksi (2) pelinohjaajaa/erotuomaria. 5v5- ja 3v3-sarjoissa erotuomarina on yksi (1) pelinohjaaja.

Ottelumääräykset

 1. Jos joukkueiden pelipaidat eivät erotu toisistaan, on vierasjoukkueen vaihdettava eri värinen pelipaita tai pelattava liiveillä.
 2. Maalivahdin pelipaidan tulee poiketa väriltään kenttäpelaajien pelipaidan väristä.
 3. Joukkueen on oltava pelivalmiina 15 minuuttia ennen otteluaan
 4. Pelinohjaaja voi poistaa kentältä pelaajan ja pelaaja on sen otteluun loppuun saakka pelikiellossa. Mahdollisista lisärangaistuksista päättää turnauksen jury.
 5. Turnausjärjestäjä voi puuttua epäasialliseen käytökseen niin joukkueiden, toimihenkilöiden kuin joukkueen kannattajien osalta. Tarvittaessa joukkue suljetaan pois turnauksesta

Joukkueenjohtajat

Turnauksen aikaista yhteydenpitoa ja tiedottamista varten joukkueilla on nimetty henkilö, joka toimii joukkueen yhteyshenkilönä. Tämä henkilö hakee myös turnauksen infopisteeltä joukkueelle kerätyn materiaalin.

Vastuu

Turnauksen järjestäjä ei ole vastuussa varkauksista, loukkaantumisista eikä sairastapauksista.

Ensiapu

Joukkueet huolehtivat ensisijassa pelaajien ensiavusta itse. Mikäli ensiapuun tarvitaan apua, joukkueet voivat kääntyä tarvittaessa järjestäjien ensiapupisteen puoleen.

Päihteet ja tupakointi

Turnausalueella tupakointi ja päihtyneenä esiintyminen tai päihteiden nauttiminen on ehdottomasti kielletty.

Kahvio ja ruokailu

Turnauksen aikana molempien pelikenttien alueelta löytyy kahvio, josta saa kahvia, teetä, makkaraa jne. Joukkueita tiedotetaan turnausalueen lähellä olevista ruokailumahdollisuukista.

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu ensisijaisesti pelialueen lähellä olevalla jäähallin paikoitusalueella

Turnaustoimisto

Jäähallin aulassa oleva kahviotila toimii turnaustoimistona. Jäähalli sijaitsee pelikenttien välissä. Turnauspäällikkö on Jani Sillanpää +358 44 2832627

Turnauksen jury ja vastalauseet

Jury käsittelee mahdolliset protestit. Protestimaksu on 100 €, joka on suoritettava välittömästi protestia jättäessä. Protesti tulee jättää turnauksen kahvioon, josta ollaan yhteydessä turnauspäällikköön. Turnauspäällikön ohella juryyn kuuluu Ari Kylmälä ja Matti Viirelä.

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena juryn puheenjohtajalle kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.
FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5