Junioreiden alkukausi piirisarjoissa
30.6.2019 22:44 Uutiset / Pääsivusto

FC Raahen juniorijoukkueet ovat pelanneet kevään ja alkukesän aikana Pohjois-Suomen alueella 101 piirisarjaottelua.

FC Raahen juniorijoukkueet ovat pelanneet Pohjois-Suomen piirisarjoja 14 joukkueen voimin. Huhti-kesäkuun aikana joukkueet ovat pelanneet yhteensä 101 piirisarjaottelua.

Piirisarjan ohella FC Raahen juniorit ovat osallistuneet OBC-turnaukseen Oulussa, Kesäpudas-turnaukseen Haukiputaalla, Ylivieska Cupiin ja Ajax Cupiin Kempeleessä. Turnausotteluita joukkueilla on kasassa yhteensä 58. Nuorempien junioreiden nappulaliigassa FC Raahen 08-14-juniorit pelasivat kevätkierroksen viiden pelipäivän aikana joukkuekohtaisesti laskettuna yhteensä 209 ottelua.

B-poikien kakkosessa FC Raahen B-juniorit sijoittuivat lohko B:n kuudenneksi. Saldon kuudesta ottelusta oli voitto, tasapeli ja neljän tappiota. Useampi joukkueen pelaajista pääsi pelaamaan myös miesten kolmosta AS Moonin riveissä.

- Haastava kevät takana pienen pelaajaringin vuoksi. Hyviä jaksoja peleissä, mutta pienten herpaantumisten vuoksi vastustaja rankaisi armottomasti. Positiivista oli muutaman pelaajan pääsy AS Moonin kolmosen peleihin, B-poikien valmentaja Ilkka Kontinaho kertoi.

B-tyttöjen kakkosessa FC Raahen 03/04-tyttöjen saldo oli viidestä ottelusta yhtä monta tappiota. Osassa otteluissa vanhempien vastustajien fyysinen voima on ollut vielä liikaa. Kehityskohteet kesän jatkollekin on tiedossa.

- T18 sarjassa ollut hyviä pelejä, mutta kokeneimpia joukkueita vastaan on oltu vielä fysiikassa altavastaajia. Maalivahtipeliä ja maalintekoa kehittämällä otetaan syyskierroksella vielä ensimmäiset pisteet. Mutta sitä ennen haetaan Kokkola Cupista kokemusta, iloa ja onnistumisia, valmentaja Janne Pajala sanoi.

B-poikien kakkosessa pelasivat myös FC Raahe P04-juniorit. Vanhempien joukossa voitot jäivät ottamatta. Oman ikäluokan mestaruussarjassa P04-juniorit oli omassa lohkossaan kuudes voitolla, kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Tasaisessa lohkossa kärkipaikka oli vain neljän pisteen päässä.

- On saatu pelata kovia pelejä B-junnuissa. Yli 30 peliä on pelattuna. Kova on usko syksyyn, jos pelaajat ovat pelikuntoisia ja saadaan peleihin lainaan 05 joukkueen kärkeä, valmentaja Ismo Saarela totesi.

P05-junioreiden mestaruussarjassa FC Raahe avasi kahdella voitolla. Näillä pisteillä varmistui paikka myös syksyn mestaruussarjaan. Jatkossa joukkue kärsi neljä tappiota ja kärki karkasi raahelaisilta.

- Mollivoittoinen loppu. Kevään pelaajakehitysseurannan pelit ja kaksi ekaa sarjapeliä meni hienosti. Sitten tuli hiipumista. Yritetään syksyllä nousta. Heinäkuussa lähdetään Vaasan turnauksesta hakemaan positiivista fiilistä, valmentaja Petteri Tähjä sanoi.


P04/05-junioreiden harrastesarjassa FC Raahe on pelannut joukkueella, jossa on mukana oman futisliigan pelaajia ja vähemmän piirisarjaa pelanneita 05-junioreita. Kotiturnauksessa kaksi ottelua pelasivat myös FC Raahen 03/04-tytöt. Kymmenen ottelun saldo on voitto, tasapeli ja kahdeksan tappiota.

- Harrastesarjaa on pelattu yhteensä 10 peliä. 8 poikien ja 2 tyttöjen toimesta. Hyvää fiilistä ja tiukkoja pelejä läpi kolmen turnauksen ja viimeisimmistä kotiturnauksessa mukavasti voitto ja tasuri, valmentaja Marko Pyy kertoi.

P06-junioreissa FC Raahe avasi ykkösen ottelut viidellä voitolla. Lopullinen saldo oli kuusi voittoa ja kolme tappiota. Nousupaikkaan eroa jäi kolme pistettä ja kausi jatkuu syksyllä ykkösessä. Toisella joukkueella FC Raahe voitti kakkosessa yhden ottelun ja hävisi viisi.

- Pidemmässä sarjassa tulos ei valehtele. Ollaan siellä mihin kuulutaan. Oli huonoja ja hyviä otteluita. Ollaan menty kuitenkin eteenpäin, jos vertaa viime kauden otteluihin, valmentaja Roy Viitanen kertoi.

P07-junioreissa FC Raahe avasi mestaruussarjan voitolla. Se jäi kevään ainoaksi ja loppujen otteluiden tappiot pudottavat joukkueen syksyksi ykköseen. Kakkosessakin toisen joukkueen suunta oli samantapainen. Ensimmäisestä ottelusta tasapeli ja viidestä seuraavasta tappiot.

- Molemmilla joukkueilla alkoi kausi hyvin, voitto ja tasapeli pelattiin. Muutaman tappion jälkeen pelaaminen meni vaikeaksi ja pistetilit ei enää karttuneet. Pidetään nyt pieni tauko ja syyskauteen hyvällä tsempillä, valmentaja Janne Klemetti sanoi.

P08-junioriessa FC Raahe pelasi Tasolla 1 yhdeksän ottelua, joista tuloksena oli yksi voitto, yksi tasapeli ja seitsemän tappiota. Tasolla 2 takana on kuusi ottelua, joista saldona on kolme voittoa, kaksi tasuria ja yksi tappio. Tasolla 2 on vielä 7.heinäkuuta turnaus Kajaanissa.

- Joukkueen sopimina teemoina ovat olleet rohkeus pitää ja liikuttaa palloa, tarvittaessa myös alakautta pelaten sekä kovuus ja periksiantamattomuus kamppailutilanteissa. Silloin kun näistä pidetään kiinni, olemme pystyneet odotusten mukaisesti haastamaan ja välillä voittamaankin alueen kärkiseuroja. Myös 2-tason peleissä ollaan pystytty pelaamaan aktiivista ja rohkeaa peliä. Kehittämistä on oman suoritustason pitämisessä korkealla ja pelillisesti hyökkäyskolmanneksen pelaamisessa. Näistä jälkimmäiseen keskitytään viikon päästä alkavan sarjatauon treeneissä, valmentaja Janne Kippola sanoi.

Ensimmäistä kauttaan piirisarjapelejä on pelanneet FC Raahen P09, P10 ja T09-juniorit. Tytöillä kausi alkoi T0809-piirisarjassa alkoi yhdeksällä tappiolla. Viimeisessä turnauksessa voittotilikin aukesi yhdellä voitolla. Ennen kesätaukoa FC Raahen tytöt pelaavat vielä lauantaina Merilappi Unitedin järjestämässä piirisarjaturnauksessa.

- Alkukausi on mennyt ihan hyvin. Ollaan maksettu oppirahoja kauden alussa, kun mentiin sarjaan. Mutta nyt on saatu mukavasti edistysaskeleita pelaamisen suhteen. Tytöt ovat olleet mahtavan innostuneita ja joukkuehenki ollut loistavaa, valmentaja Marko Nylund kertoi.


P09-junioreiden piirisarja-avaus tuotti voiton, tasapelin ja tappion. Toisessa turnauksessa saldo oli kolme tappiota. Kausi jatkuu 11.heinäkuuta Kemissä pelattavassa turnauksessa.

- Olen positiivisesti yllättynyt kuinka nopeasti pojat on talvesta kehittyneet ison kentän 8v8 pelissä ja tasaiset ottelut esimerkiksi Kajaanin kanssa oli hyvä mittari tasosta missä ollaan tällä hetkellä, valmentaja Juho Ilkko sanoi.

P10-juniorit ovat pelanneet Enemmän pelanneiden sarjassa vasta yhden turnauksen ja saldo oli piirisarja-avauksesta neljä tappiota.

- Kokemusta saatiin tosi kovista peleistä. Hienoa, että laitettiin RoPS tiukoille kahdessa pelissä ja tällä kertaa ylivoimaisia SantaClausta ja KajHaa lähdetään taas elokuussa rohkeasti haastamaan. Harmittaa vietävästi että kotiturnaus peruuntui heinäkuulta, mutta toiveissa olisi saada se vielä syksyllä pelatuksi. Uusia pelaajia on tullut lisää tasaisesti kevään ja kesän mittaan ja lisääkin mukaan mahtuu, valmentaja Marko Halinen kertoi.

Heinäkuun loppupuolella FC Raahen junioreista Kokkola Cupiin osallistuvat B-juniorit, P04-juniorit, T03/04-juniorit, P06-juniorit kahdella joukkueella, P07-juniorit, P08-juniorit kahdella joukkueella ja P09-juniorit. Tulevana viikonvaihteena P05-juniorit pelaavat Wasa Cupissa.


   
Lisää uutisia
FC Raahe
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat