FC Raahelle Palloliiton tunnustuspalkinto
9.2.2020 19:44 Uutiset / Pääsivusto

FC Raahe sai tunnustusta Oulussa Palloliiton gaalassa menestymisestä pelaajamäärien, valmennuksen ja olosuhteiden kehittämisessä. Kuvassa aluepäälliikö Esa SaajantoFC Raahe huomioitiin lauantaina Oulussa, kun Palloliitto palkitsi vuoden 2019 Pohjois-Suomen parhaita gaalassaan.

FC Raahen palkitsemisperusteena oli se, että Raahessa on tehty 2010-luvulla iso työ olosuhteiden, valmentaja- ja pelaajamäärien kehittämiseksi. FC Raahe on kasvattanut pelaajamääräänsä vuosien ajan sadoilla pelaajilla ja on nyt piirin kuudenneksi suurin seura pelipassimäärissä.

Vuonna 2010 seurassa pallotteli 150 lisenssipelaajaa, ja joulukuussa 2019 oli jo 631 lisenssipelaajaa. Seura on nostanut jalkapallon Raahen suosituimmaksi palloilulajiksi.

FC Raahen palkitsemista perusteltiin myös sillä, että seura on kouluttanut valmentajia määrätietoisesti. Kasvun takana on nykyiset 90 vapaaehtoista valmentajaa, joista 2001-2011-syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentajat on koulutettu C-tasolle ja 2001-2009-syntyneiden poikien vastuuvalmentajat myös vähintään C-tasolle. Kaikissa ikäluokissa vastuuvalmentaja on koulutettu vähintään Palloliiton D-tasolle.

Pohjois-Suomen piirin mukaan Raahessa on tehty 2010-luvulla myös iso työ olosuhteiden kehittämiseksi. FC Raahe laati hankesuunnitelman vuonna 2010 valmistuneelle tekonurmelle ja vuonna 2014 seurojen pääosin talkootyönä rakentamalle Arina Areenalle. Kenttäpulan vuoksi FC Raahe on vauhdittanut seurojen yhteistyön avulla toista tekonurmea Koivuluodon urheilupuistoon ja ylipainehallin laajennusta täysmittaiseksi.

Viimeksi Palloliitto palkitsi FC Raahen vuoden 2017 Pohjois-Suomen kouluttajaseurana.


   
Lisää uutisia
FC Raahe
«  Syyskuu   »
Kategoriat