Raahelaisseurat löysivät Pitkäkarille korvaajan
Julkaistu: 05.06.2018 00.00

Raahelaisseurat löysivät Pitkäkarille korvaajan

Seitsemän raahelaista urheiluseuraa on etsinyt yhteistyössä Pitkäkarin kentän korvaamiseksi uuden monitoimikentän sijoituspaikkaa. Viime perjantain kokouksessa parhaaksi sijoituspaikaksi seuloutui Kyöpelinvuoren jalkapallokentän alueen muuttaminen tekonurmikentäksi Antinkankaalla. Kasvavien harrastajamäärien ja kenttäpulan vuoksi uuden täysmittaisen tekonurmen rakentaminen tarvitaan vuodelle 2019.

Nykyisellään Pitkäkarin alue sisältyy kaupungin kaavoitusohjelmaan ja sen mukaan tavoiteena on asuntorakentaminen nykyisen jalkapallokentän alue mukaanlukien.

Seurojen kokouksissa on ollut esillä neljä vaihtoehtoa Pitkäkarin korvaavan kentän sijoituspaikaksi: Pattasen urheilukentän keskiosan muuttaminen tekonurmikentäksi, Kuuselan kentän muuttaminen tekonurmikentäksi, Koivuluodon frisbeekentästä osan muuttaminen tekonurmikentäksi ja Kyöpelinvuoren jalkapallokentän laajentaminen ja muuttaminen tekonurmikentäksi.

Frisbeegolfin harrastajat haluavat säilyttää frisbeeradan edelleen Koivuluodossa keskeisellä paikalla. Rataa on kunnostettu hiljattain kaupungin tuella. Kolmen väylän poistaminen uuden pallokentän alta tarkoittaisi koko radan siirtämistä. Aiemmin radasta väheni jo kaksi väylää kaupan alan rakennuksen alle.

Yleisurheiijat haluaisivat säilyttää Pattasen kentän keskiosan luonnonnurmipintaisena palvelemassa yleisurheilu-, ja liikuntatuntikäyttöä. Myös pattijokiset jalkapalloilijat kannattavat luonnonnurmen säilyttämistä Pattasen jalkapallokentällä . Kuuselan sijaintia seurat pitävät syrjäisenä kulkuyhteyksien ja asutuksen painopisteen kannalta. Sen sijaan Kyöpelinvuoren kentän sijaintia pidettiin on keskeisenä niin asutuksen kuin koulujenkin keskellä.

Jalkapallo on Raahen suosituin joukkuelaji. Tarvetta on tekonurmipohjaiselle pelikentälle ja 110 metrin juoksusuoralle fysiikkaharjoittelua varten. Kyöpelinvuoren nykyisen jalkapallokentän alueella on tilaa täysmittaiselle jalkapallokentälle, jonka pituus on 105 metriä ja leveys 68 metriä. Päiväsaikaan se palvelisi Antinkankaan, Keskuskoulun ja Pattasen liikuntatunneilla 1200 oppilaan jalkapallo-, yleisurheilu- ja voimisteluharjoituksia sekä koulujen osallistumista Liikkuva koulu - hankkeeseen.

Keskustan lähialueen ja kasvavan Pyhtilän alueen kaiken ikäisten asukkaiden lisäksi perusliikuntapaikka tarjoaisi iltaisin harjoittelumahdollisuuden urheiluseurojen 800 voimistelijalle, 700 jalkapallon sarjapelaajalle, 500 yleisurheilijalle ja 350 jääkiekkoilijan kesätreeneihin. Raahessa jalkapalloilijoilla on suurin pula harjoittelu- ja ottelukentistä, sillä Raahessa on vain yksi jalkapallotekonurmi 700 sarjapelaajaa varten.

Alunperin tulevaisuuslautakunta myönsi tammikuussa suunnittelurahan Pitkäkarin tekonurmea varten, mutta kaupunginhallitus hyväksyi 12. helmikuuta alueelle uuden asemakaavaohjelman. Sen mukaan Pitkäkarin asemakaavan tavoitteena on lisätä Raahen kaupungin monipuolista tonttitarjontaa ja kehittää uusi kaupunkiympäristöön sijoittuva merellinen ja luonnonläheinen kaupunkirakennetta täydentävä tiivis asuntoalue keskustan pohjoispuolelle.

Seuran uusimmat

FC Raahe ry


PL 122, 92101 Raahe

fcraahe@gmail.com

Y-tunnus 0987688-5